Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggcocotte med skinka och parmesan

Äggcocotterna kan stå färdiga i kylen och gräddas tillsammans med croissanterna.

Äggcocotte med skinka och parmesanÄggcocotte med skinka och parmesanÄggcocotte med skinka och parmesan

Ingredienser

  • 50 gskinka- kokt
  • 4ägg- stora
  • 25 gparmesan- finriven
  • 1 dlvispgrädde

Tillbehör

  • 2soltorkade tomater- marinerade
  • 0,5 dlrostad lök

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Smöra 4 portionsformar som rymmer 1 1/2–2 dl.

  2. Finstrimla skinkan och fördela den i formarna. Knäck äggen ovanpå, fördela osten och grädden i formarna.

  3. Rör om försiktigt med en liten sked så att gulan behålls hel.

  4. Grädda i vattenbad, mitt i ugnen, 15–20 min. Då har äggvitan stelnat medan gulan fortfarande är något lös.

  5. Strö på strimlade soltorkade tomater och rostad lök.

Vad tyckte du om receptet?