Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på äggcocotte med havskräfta. Servera cocotterna direkt när de tagits ur ugnen så att äggulan fortfarande är krämig.
Gurka: Skär gurkan i små tärningar och blanda dem med saft och ättika. Låt stå i kylen i ca 20 min.
Sätt ugnen på 200° och sätt samtidigt in en form med varmt vatten mitt i ugnen. Knäck äggen i varsin smord cocotteform, à ca 1 1/2 dl, se till att gulan förblir hel. Häll försiktigt 1 msk grädde i varje form och strö 1/2 krm salt i varje form.
Ställ formarna i vattenbadet i ugnen och tillaga i ca 15 min.
Brödcrunch: Grovriv brödet på rivjärn. Stek det i olja under omrörning tills det fått fin färg och är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.
Skala havskräftsstjärtarna. Låt gurkan rinna av i en sil.
Lägg en havskräftsstjärt i varje cocotte och strö över gurka och brödcrunch. Garnera med havskräftsklorna. Servera genast.