Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggcocotte med havskräfta, picklad gurka och brödcrunch

Recept på äggcocotte med havskräfta. Servera cocotterna direkt när de tagits ur ugnen så att äggulan fortfarande är krämig.

Äggcocotte med havskräfta, picklad gurka och brödcrunch
Äggcocotte med havskräfta, picklad gurka och brödcrunch
Äggcocotte med havskräfta, picklad gurka och brödcrunch
Äggcocotte med havskräfta Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4 mskvispgrädde
  • 2 krmsalt
  • 4havskräftor- kokta
  • 1 msksmör

Gurka

  • 1 bitgurka- (ca 10 cm)
  • 2 mskkonc flädersaft
  • 1 tskättiksprit (12 %)
  • 1 krmsalt

Brödcrunch

  • 1 skivabröd- ljust, gärna dagsgammalt
  • 1 mskrapsolja

Garnering

  • dill

Gör så här

  1. Gurka: Skär gurkan i små tärningar och blanda dem med saft och ättika. Låt stå i kylen i ca 20 min.

  2. Sätt ugnen på 200° och sätt samtidigt in en form med varmt vatten mitt i ugnen. Knäck äggen i varsin smord cocotteform, à ca 1 1/2 dl, se till att gulan förblir hel. Häll försiktigt 1 msk grädde i varje form och strö 1/2 krm salt i varje form.

  3. Ställ formarna i vattenbadet i ugnen och tillaga i ca 15 min.

  4. Brödcrunch: Grovriv brödet på rivjärn. Stek det i olja under omrörning tills det fått fin färg och är knaprigt. Låt rinna av på hushållspapper.

  5. Skala havskräftsstjärtarna. Låt gurkan rinna av i en sil.

  6. Lägg en havskräftsstjärt i varje cocotte och strö över gurka och brödcrunch. Garnera med havskräftsklorna. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?