Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggcocotte med grönkål och cheddar

Äggcocotterna ska njutas direkt! Jultid passar de fantastiskt med julskinka och bröd.

Äggcocotte med grönkål och cheddar
Äggcocotte med grönkål och cheddar
Äggcocotte med grönkål och cheddar
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 100 ggrönkål
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar
  • 1 msksmör
  • 0,5 tsksalt
  • 2 dlcheddarost- grovriven
  • 4ägg
  • 4 mskvispgrädde
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Tillbehör

  • skinka- tunna skivor
  • ljust surdegsbröd

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och finstrimla kålen. Kärna ur och strimla chilin. Fräs kål och chili i smör tills kålen mjuknat. Krydda med salt.

  2. Fördela kålen i smorda cocotteformar, à ca 1 1/2 dl. Strö över osten. Knäck försiktigt i ett ägg i varje form. Häll 1 msk grädde över varje ägg.

  3. Tillaga formarna mitt i ugnen ca 15 min. Strö över lite peppar. Servera cocotterna med julskinka och ljust surdegsbröd.

Vad tyckte du om receptet?