Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
I pajen ingår spickeskinka, en skånsk specialitet. Skinkan torrsaltas, lufttorkas och sedan kallröks den på bok och alspån. Den kan närmast liknas vid den tyska Schwarzwaldsskinkan.
Häll mjölet i en matberedare. Tillsätt smöret i bitar och kör till en smulig massa. Tillsätt vatten lite i taget och kör snabbt samman till en degboll. Tryck ut degen med mjölade fingrar i en form med löstagbarkant, 24 cm diameter. Ställ kallt ca 30 min.
Sätt ugnen på 200°. Nagga pajskalet med en gaffel och förgrädda ca 10 min. Strimla under tiden skinkan, skölj och strimla purjolöken. Vispa samman ägg, mjölk, salt och peppar.
Lägg skinka och purjolök i pajskalet. Häll över äggsmeten, grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med rårörda lingon och blandad sallad med örter och gärna en vinägrett.