Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggakaka

Äggakakan kan liknas vid kolbulle, en rätt som de forna kolmilarna fyllde sina hungriga magar med för att orka med det hårda arbetet. Bacon kan ersätta det rökta fläsket.

Äggakaka
Äggakaka
Äggakaka

Ingredienser

  • 2 dlvetemjöl
  • 0,5 tsksalt
  • 5 dlmjölk
  • 5ägg
  • 200 grökt fläsk- i skivor

Tillbehör

  • lingonsylt

Gör så här

  1. Häll vetemjöl och salt i en skål. Vispa i mjölken lite i taget till en jämn smet. Vispa därefter ner äggen. Hit kan förberedas. Smeten kan hällas i tättslutande burkar före utflykten.

  2. Hetta upp pannan, tärna ev fläsket och bryn skivor eller tärningar tills de får färg. Ta upp dem med stekspade.

  3. Häll på smeten och vänd den ofta så att den inte fastnar i pannan och blir bränd. När äggakakan är gräddad läggs fläsket på. Servera med lingonsylt.

Vad tyckte du om receptet?