Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Äggakaka med fläsk, stekta äppelskivor och grönkål

Äggakaka med fläsk, stekta äppelskivor och grönkål
Äggakaka med fläsk, stekta äppelskivor och grönkål
Äggakaka med fläsk, stekta äppelskivor och grönkål
Äggakaka med fläsk Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 4ägg
  • 4 mskvetemjöl
  • 4 dlmjölk
  • 0,5 tsksalt- + 2 krm
  • 300 grimmat fläsk- i skivor
  • 2äpplen
  • 2 msksmör
  • 1 mskströsocker
  • 150 ggrönkål- färsk

Gör så här

  1. Vispa upp äggen. Tillsätt mjöl och hälften av mjölken och vispa till en klimpfri smet. Häll i resten av mjölken och tillsätt 1/2 tsk salt.

  2. Stek fläsket tills det är knaprigt och har fin färg. Ta upp det på ett fat så länge.

  3. Häll smeten i stekpannan och stek äggakakan i fettet efter fläsket i ca 10 min. Stjälp upp den på ett fat och vänd tillbaka kakan i pannan. Stek i ytterligare ca 5 min.

  4. Kärna ur och skär äpplena i ringar. Stek dem i smör tills de mjuknat och har fått fin färg. Strö över sockret och låt det karamelliseras runt äpplena.

  5. Repa bladen från grönkålen. Blanda ner bladen i pannan och krydda med 2 krm salt.

  6. Fös äpplen och kål åt sidan och värm fläsket vid sidan om.

  7. Servera äggakakan, skuren i bitar, med fläsk, äpplen och kål.

Vad tyckte du om receptet?