Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägg- & räksallad i äggskal

En vacker rätt att ställa på påskbuffén. Glöm inte att tvätta äggskalen innan du fyller dem med sallad.

Ägg- & räksallad i äggskalÄgg- & räksallad i äggskalÄgg- & räksallad i äggskal
Eva Hildén Smith

Ingredienser

  • 68äggskal

Fyllning

  • 68ägg- hårdkokta, kalla
  • 1 knippagräslök- eller ½ kruka
  • 1 stjälkblekselleri
  • 1 dlräkor- skalade, ca
  • 11,5 dlmajonnäs-
  • salt

Gör så här

  1. Tvätta äggskalen noga och ställ dem i äggkoppar eller små glas.

  2. Skala och hacka äggen, men spara 1 äggula till garnering.

  3. Finhacka gräslöken, men spara 12–16 små gräslökstrån till garnering. Ansa och fin- hacka bleckselleristjälken. Hacka räkorna.

  4. Lägg majonnäsen i en bunke. Blanda i gräslök, blekselleri och räkor. Smaka av med salt och peppar. Vänd ner äggen och blanda försiktigt.

  5. Fördela salladen i äggskalen. Smula över äggulan. Garnera med gräslöksstråna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök