Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägg- och kaprisplättar

Ägg- och kaprisplättar
Ägg- och kaprisplättar
Ägg- och kaprisplättar

Ingredienser

  • 3ägg
  • 2potatisar- kokta, skalade och tärnade
  • 2 mskkapris- väl sköljd, gärna i salt
  • 2 mskgräslök- skuren
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • salt- ev lite
  • 1 mskolja
  • 80 grödbetor- inlagda
  • 100 gspenat- eller rucola
  • 150 grökt sikfilé

Gör så här

  1. Vispa ihop äggen. Tillsätt potatis, kapris och gräslök. Peppra och salta men uteslut salt om kaprisen legat i salt. Stek på medelvärme i olja i plättlagg med släpp lätt-beläggning.

  2. Varva äggplättarna med filead rökt fisk i bitar och skivade rödbetor. Servera med spenat, rucola eller annan smakrik sallad.

Vad tyckte du om receptet?