Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägg i tomatsås

En lunch eller enklare middag baserad på ingredienser man alltid har hemma.

Ägg i tomatsåsÄgg i tomatsåsÄgg i tomatsås

Ingredienser

  • 2rödlökar
  • 1chili- t ex spansk peppar
  • 4sardeller
  • 1 mskolivolja
  • 500 gtomater- krossade med örter
  • 0,5 dlvatten
  • 1 tsksalt
  • 0,5 tsksvartpeppar- nymald
  • 1 tskråsocker
  • 4ägg

Bönsallad

  • 1 burkcannellinibönor- (410 g)
  • 1 påsesallad- blandad (150 g)
  • 2 mskolivolja
  • 0,5 mskvitvinsvinäger
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Gör så här

  1. Skala och finhacka löken. Dela, kärna ur och finhacka chilin. Hacka sardellerna. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs lök och chili ca 2 min så att löken mjuknar. Tillsätt tomater, vatten, salt, peppar och socker. Låt det koka upp.

  2. Gör 4 gropar i tomatröran och knäck ner ett ägg i varje grop. Lägg på lock och låt sjuda på medelvärme tills äggen har stannat, ca 15 min.

  3. Häll av och skölj bönorna i kallt vatten. Blanda dem med sallad, olja, vinäger, salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?