Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Ägg i kokott är verkligen en trevlig bufférätt. Kokotterna går bra att förbereda en liten stund i förväg och grädda vid serveringstillfället.
Sätt ugnen på 200 grader. Smörj sex ugnsfasta portionsformar med smör.
Skölj spenaten. Skölj och strimla purjolöken. Fräs purjolöken sakta i smör. Blanda i spenaten. Låt fräsa ihop några minuter, spenaten ska sjunka ihop och vätskan koka in. Salta och peppra och låt svalna.
Blanda i smulad ost. Fördela spenatfräset i formarna.
Slå försiktigt ett ägg i varje form, äggulan ska vara hel. Rör crème fraichen mjuk. Skeda försiktigt över ungefär 1 1/2 msk över varje ägg.
Ställ formarna i en liten långpanna, till hälften fylld med hett vatten. Grädda kokotterna i mitten av ugnen, 12-15 minuter. Gulan ska fortfarande vara lös, men äggvitan ska ha stelnat när kokotterna är färdiga.
Lyft försiktigt upp kokotterna. Dra några varv med pepparkvarnen över och strö på gräslök. Servera kokotterna genast, väntar man för länge hinner äggen stelna.
Recept från Mitt kök