Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägg fyllda med räkor och löjrom

Recept på ägg fyllda med räkor och löjrom. Äggen kan kokas dagen före, men fyll med kräm samma dag.

Ägg fyllda med räkor och löjrom
Ägg fyllda med räkor och löjrom
Ägg fyllda med räkor och löjrom
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 8ägg- stora
  • 500 gräkor- med skal
  • 1 mskcrème fraiche
  • 2 mskgräslök- fint skuren
  • 0,5 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald

Garnering

  • 50 glöjrom
  • dillkvistar

Gör så här

  1. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull och låt koka upp. Sjud äggen ca 6 min. Spola av dem med kallt vatten.

  2. Skär försiktigt av toppen på äggen och gröp ut gulan och lite av vitan. Mosa inkråmet med en gaffel.

  3. Skala räkorna. Ta undan 8 räkor till garnering, hacka resten. Blanda räkor, crème fraiche och gräslök. Krydda med salt och peppar.

  4. Fyll blandningen i äggskalen och garnera med räkor, löjrom och dill.

Vad tyckte du om receptet?