Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ägg cocotte - en vacker förrätt eller mindre rätt på en påskbuffé.
Sätt ugnen på 175 grader.
Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Smaka av med salt.
Fräs spenaten i oljan under omrörning tills den mjuknar, i cirka 1 minut.
Ställ äggskalen i kartongen. Fördela i spenaten och äggsmeten i äggskalen.
Ställ kartongen i vattenbad: ställ äggkartongen i formen eller stekpannan och häll på kokande vatten så att det når till cirka ⅓ del av kartongens höjd.
Sätt formen på ett galler i nedre delen av ugnen och låt stå tills äggsmeten börjar stelna, i cirka 10 minuter. Rör om och grädda i ytterligare cirka 3 minuter. Ställ äggen i äggkoppar eller en ny äggkartong.
Garnera med stenbitsrom.
Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén
Recept från Mitt kök