Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägg cocotte

Recept på ägg cocotte - en vacker förrätt eller mindre rätt på en påskbuffé.

Ägg cocotte
Ägg cocotte
Ägg cocotte
Foto. Eva Hildén

Ingredienser

  • 69ägg
  • 11,5 dlvispgrädde
  • 50 gbabyspenat- ca
  • 1 tskolja
  • 69äggskal- tomma + tom äggkartong av papper
  • ugnssäker form- med kant att ställa kartongen i

Garnering

  • 30 gstenbitsrom

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Vispa ihop ägg och grädde i en bunke. Smaka av med salt.

  3. Fräs spenaten i oljan under omrörning tills den mjuknar, i cirka 1 minut.

  4. Ställ äggskalen i kartongen. Fördela i spenaten och äggsmeten i äggskalen.

  5. Ställ kartongen i vattenbad: ställ äggkartongen i formen eller stekpannan och häll på kokande vatten så att det når till cirka ⅓ del av kartongens höjd.

  6. Sätt formen på ett galler i nedre delen av ugnen och låt stå tills äggsmeten börjar stelna, i cirka 10 minuter. Rör om och grädda i ytterligare cirka 3 minuter. Ställ äggen i äggkoppar eller en ny äggkartong.

  7. Garnera med stenbitsrom.

Vad tyckte du om receptet?

Recept & styling Lena Söderström Foto Eva Hildén

Recept från Mitt kök