Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ägg benedict - pocherade ägg med hollandaise på rostat bröd

Recept på ägg benedict på rostat grovbröd. Gott till både frukost och lunch! Med en elvisp får du enkelt till en fin hollandaise.

Ägg benedict - pocherade ägg med hollandaise på rostat bröd
Ägg benedict - pocherade ägg med hollandaise på rostat bröd
Ägg benedict - pocherade ägg med hollandaise på rostat bröd
Foto: Lisa Björner

Ingredienser

  • 4 skivorfullkornsbröd- grovt
  • 2 msksmör- rumsvarmt
  • 4 skivorskinka- kokt eller rökt , –8
  • 4ägg

Hollandaise

  • 150 gsmör
  • 3äggulor
  • 0,5 mskcitron- pressad
  • 2 krmsalt
  • 1 krmvitpeppar- nymald

Topping

  • shisokrasse
  • ärtskott
  • hampafrön

Gör så här

  1. Sås: Smält smöret och låt det bli så hett att det bubblar men utan att få färg. Lägg äggulorna i en bunke och häll över det heta smöret i en fin stråle medan du vispar med en elvisp. Se till att smöret går in i såsen innan du häller på mer. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.

  2. Koka upp vatten med lite salt i en rymlig gryta. Sänk till medelvärme och se till att vattnet precis sjuder.

  3. Knäck äggen i en kopp, ett och ett, och rör runt i vattnet så att det bildas en virvel. Stjälp i äggen, ett i taget, och sjud ca 3 min. Ta upp dem med hålslev.

  4. Rosta brödskivorna och bred på smör. Lägg på skinka och pocherat ägg. Avsluta med hollandaisesås och toppa med frön och grönt.

Vad tyckte du om receptet?