Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ägg benedict på rostat grovbröd. Gott till både frukost och lunch! Med en elvisp får du enkelt till en fin hollandaise.
Sås: Smält smöret och låt det bli så hett att det bubblar men utan att få färg. Lägg äggulorna i en bunke och häll över det heta smöret i en fin stråle medan du vispar med en elvisp. Se till att smöret går in i såsen innan du häller på mer. Ta inte med bottensatsen. Smaka av med citronsaft och krydda med salt och peppar.
Koka upp vatten med lite salt i en rymlig gryta. Sänk till medelvärme och se till att vattnet precis sjuder.
Knäck äggen i en kopp, ett och ett, och rör runt i vattnet så att det bildas en virvel. Stjälp i äggen, ett i taget, och sjud ca 3 min. Ta upp dem med hålslev.
Rosta brödskivorna och bred på smör. Lägg på skinka och pocherat ägg. Avsluta med hollandaisesås och toppa med frön och grönt.