Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på den lyxiga brunchrätten ägg benedict med rökt lax, pocherat ägg och tryffel-spenat. Har du ingen tryffelolja hemma blir det väldigt gott utan också.
Smält smöret på svag värme. Blanda äggulor och vin i en annan kastrull. Håll kastrullen i ett sjudande vattenbad och vispa tills blandningen tjocknar.
Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret lite i taget. Undvik att ta med den sista vita bottensatsen i smöret. Smaka av med salt, cayennepeppar och citronsaft.
Pocherat ägg: Koka upp vatten och ättika i en låg vid panna. Knäck äggen ett i taget i en kopp. Låt äggen försiktigt glida ner i vattnet och sjud dem ca 2 min. Ta upp äggen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.
Rosta bröden i brödrost eller i torr panna. Lägg upp på tallrikar.
Fräs spenaten hastigt i smör, smaka av med tryffeloja, salt och peppar. Lägg spenaten på bröden. Lägg på laxskivor och ägg och ringla över hollandaisesås. Dra ett ordentligt varv med svartpepparkvarnen över. Servera genast.