Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

After eight-päron

Recept på after eight-päron. Konserverade päronhalvor gratinerade med en chokladplatta med mintsmak.

After eight-päronAfter eight-päronAfter eight-päron
Foto: Thomas Carlén

Ingredienser

  • 2 burkarkonserverade päron i juice- à 415 g
  • 10After Eight

Till servering

  • 2 dlgrädde- lättvispad
  • 2 tskflorsocker

Till garnering

  • mynta

Gör så här

  1. Sätt ugnen på grill 250 grader. Låt päronen rinna av i en sil. Spara lite av juicen.

  2. Lägg päronen med kupiga sidan nedåt i en smord ugnssäker form. Skär eventuellt bort en tunn skiva i botten, så att de ligger stabilt i formen. Häll lite av spadet i formen.

  3. Toppa päronen med chokladplattorna. Gratinera i mitten av ugnen, cirka 5 minuter. Garnera med mynta och servera med lättvispad grädde smaksatt med florsocker.

Vad tyckte du om receptet?

Recept och styling: Christina Asplund Foto: Thomas Carlén

Recept från Mitt kök