Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Africana med fläskfilé


Denna 70-tals klassiker blir lätt hela familjens favorit. Härligt med olika tillbehör som man kan plocka med under middagen. Vill du lyxa till det kan du byta ut fläskfilén mot oxfilé. Det går också bra att använda kyckling om du föredrar det.

Africana med fläskfilé

Africana med fläskfilé

Africana med fläskfilé

MARTIN SKREDSVIK

Ingredienser

  • 8001000 gfläskfilé
  • smör- till stekning
  • salt
  • peppar
  • 1gul lök
  • 1röd paprika
  • 1 litenmorot
  • 2vitlöksklyftor
  • 1äpple- skalat och urkärnat

  • 3 mskcurry
  • 1 burkkokosmjölk- 400 ml

  • 2buljongtärningar- (grönsaks-, eller höns)

  • 1 dlvatten
  • 3 dlgrädde
  • salt
  • peppar
  • 1 nypasocker
  • 2 dlris
  • 4 dlvatten
  • 0,5 tsksalt

Gör så här

  1. Koka riset enligt anvisning.

  2. Putsa fett och hinnor från köttet, skär i skivor och stek det gyllene i smör. Salta och peppra.

  3. Finhacka lök, paprika, skalad morot, vitlök och äpple och fräs utan att ta färg tillsammans med smör i en tjockbottnad gryta.

  4. Pudra över curryn.

  5. Tillsätt kokosmjölk, vatten och grädde och smula ner buljongtärningarna.

  6. Låt allt koka tillsammans under lock i 10 minuter.

  7. Mixa med hjälp av en handmixer till en slät sås direkt i grytan.

  8. Smaka av med salt och peppar och en nypa socker.

  9. Blanda ner köttet och låt allt bli varmt. (Se till att köttet är genomstekt om det är fläsk eller kyckling.)

  10. Servera med de olika tillbehören och nykokt basmatiris.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök