Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
En enkel men lyxig dessert som är barnsligt god. En klassisk affogato är en blandning av vaniljglass och espresso. Här har receptet utvecklats ytterligare då glassen blandas med hasselnötsmassa och rullas i kakao.
Ta en stor kula vaniljglass och platta snabbt till i handen (det behövs cirka 1/2 liter glass till 4 stora kulor).
Lägg 1 msk hasselnötsmassa på glassen och rulla snabbt ihop till en kula.
Ställ genast i frysen minst 10 minuter så att glassen fryser till igen. Rulla glasskulan i 1 dl kakao.
Servera direkt med 1 enkel espresso som hälls över glassen vid servering.
Recept från Mitt kök