Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Affogato - italiensk glassbomb

En enkel men lyxig dessert som är barnsligt god. En klassisk affogato är en blandning av vaniljglass och espresso. Här har receptet utvecklats ytterligare då glassen blandas med hasselnötsmassa och rullas i kakao.

Affogato - italiensk glassbomb
Affogato - italiensk glassbomb
Affogato - italiensk glassbomb
Foto: Jenny Grimsgård

Ingredienser

  • vaniljglass
  • 1 mskhasselnötsmassa
  • 1 dlkakao
  • 1espresso- enkel

Gör så här

  1. Ta en stor kula vaniljglass och platta snabbt till i handen (det behövs cirka 1/2 liter glass till 4 stora kulor).

  2. Lägg 1 msk hasselnötsmassa på glassen och rulla snabbt ihop till en kula.

  3. Ställ genast i frysen minst 10 minuter så att glassen fryser till igen. Rulla glasskulan i 1 dl kakao.

  4. Servera direkt med 1 enkel espresso som hälls över glassen vid servering.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök