Recept från Mitt kök
Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Bjud in till en mysig adventsfika med doft av nybakat smak av julens kryddor!
Fyllning: Börja med att blötlägga mandlar och russin. Låt mandlarna rinna av. Lägg dem i matberedare med kniven monterad. Tillsätt sockret och kör till en slät massa. Tillsätt russin med glögg och smör och mixa samman. Lägg i en skål.
Deg: Värm lite av mjölken och tillsätt stött saffran med lite av sockret. Smula jästen i degbunken och tillsätt mjölk- och saffrans- blandningen med resten av mjölken och sockret. Blanda ner 4 deciliter vetemjöl special plus 4 deciliter vetemjöl, arbeta degen med köksmaskinens degkrok på låg hastighet i 10 minuter. Låt degen vila och jäsa i 30 minuter under bakduk.
Tillsätt resten av mjölet, ägg, smöret i klickar och salt. Arbeta degen ordentligt tills den släpper från kanterna. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den. Dela den i fyra delar, kavla ut till avlånga plattor, cirka 18 × 38 centimeter.
i kanterna. Klipp små snitt i kanten och fläta kanten. Forma och vik den inåt, så att kanten ser fin ut. Låt jäsa under bakduk i cirka 1 timme. Gör likadant med de två resterande delarna av degen på en annan plåt.
Sätt ugnen på 175 grader. Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i mitten av ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna på plåten i 5 minuter, lägg över på bakgaller och låt dem svalna under bakduk. Skär i bitar vid serveringen.
Recept från Mitt kök