Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Baconlindad fläskfilé fylld med ädelost

Vid festliga tillfällen är det lyxigt och gott att bjuda på helstekt filé i baconrock och med en smakrik ostfyllning.

Du behöver aluminiumfolie och tandpetare av trä vid tillagning.

Baconlindad fläskfilé fylld med ädelost
Baconlindad fläskfilé fylld med ädelost
Baconlindad fläskfilé fylld med ädelost
Foto: Eva Hildén

Ingredienser

  • 1,5 dlädelost- smulad , exempelvis Saint Agur
  • 2 dlbrödsmulor- exempelvis av en dagsgammal baguette
  • 700 gfläskfilé
  • salt- peppar
  • 1 pktbacon- 140 g
  • 1 mskhonung- flytande eller smält
  • 1vitlök- hel

Till servering

  • 800 gpotatis- cirka
  • 34 msksmör och rapsolja
  • salt- paprikapulver
  • 2rosmarinkvistar- plockade blad

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader.

  2. Blanda ädelost och brödsmulorna försiktigt med en gaffel.

  3. Lägg köttet på ett ugnssäkert fat. Salta och peppra köttet. Snitta filén längs med en liten vass kniv, men inte helt igenom. Fyll snittet med ostblandningen och stäng ihop.

  4. Linda baconskivorna runtom hela filén och fäst med tandpetare.

  5. Pensla med honungen. Lägg vitlöken bredvid köttet. Sätt fatet på ett galler i nedre delen av ugnen och stek till 72 graders innertemperatur, använd stektermometer. Ta ut köttet, ta bort tandpetare och låt köttet vila under en bit aluminiumfolie.

  6. Skala och skär potatisen i tunna skivor. Bryn dem i 3 omgångar i smör & rapsolja, ca 5 minuter. Lägg all potatis i pannan, krydda med salt och paprikapulver. Blanda i rosmarin. Stek potatisen ca 15 minuter eller tills den är klar. Servera köttet med potatisen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök