Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Recept på ädelostsoppa med palsternacka. En mättande soppa som serveras i små skålar till förrätt.
Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem. Häll över 7 dl vatten och tillsätt buljongtärningar.
Sjud under lock ca 10 min tills palsternackorna är mjuka. Mixa slätt med mixerstav. Häll i 7 dl vatten och 3 dl mjölk. Koka upp.
Blanda 1 dl mjölk med mjölet och rör ner det i soppan. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt smulad ost. Krydda med salt och peppar. Garnera med hackad persilja och skivade rädisor. Servera med vallmosticks.
ädelostsoppa