Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ädelostsoppa med palsternacka

Recept på ädelostsoppa med palsternacka. En mättande soppa som serveras i små skålar till förrätt.

Ädelostsoppa med palsternacka
Ädelostsoppa med palsternacka
Ädelostsoppa med palsternacka

Ingredienser

  • 7palsternackor
  • 2vitlöksklyftor
  • 1 msksmör
  • 7 dlvatten- + 7 dl
  • 3 tärningarhönsbuljong
  • 3 dlmjölk- + 1 dl
  • 1 mskvetemjöl
  • 200 ggräddädelost- (Kvibille)
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 0,5 tsksalt
  • 1 knippabladpersilja
  • 6rädisor

Tillbehör

  • vallmosticks

Gör så här

  1. Skala palsternackorna och skär dem i små bitar. Skala och skiva vitlöken. Fräs vitlöken i smör i en gryta. Lägg ner palsternacksbitarna och bryn dem. Häll över 7 dl vatten och tillsätt buljongtärningar.

  2. Sjud under lock ca 10 min tills palsternackorna är mjuka. Mixa slätt med mixerstav. Häll i 7 dl vatten och 3 dl mjölk. Koka upp.

  3. Blanda 1 dl mjölk med mjölet och rör ner det i soppan. Låt sjuda ca 5 min. Tillsätt smulad ost. Krydda med salt och peppar. Garnera med hackad persilja och skivade rädisor. Servera med vallmosticks.

    ädelostsoppa

Vad tyckte du om receptet?