Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ädelostsås - recept

Variant av béchamelsås som blir riktigt smakrik, god till pasta och kyckling.

Ädelostsås - receptÄdelostsås - receptÄdelostsås - recept
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 50 gsmör
  • 2 mskvetemjöl
  • 6 dlmjölk
  • salt
  • vitpeppar- malen
  • 75 gblåmögelost- grovt riven

Gör så här

  1. Smält smöret i en kastrull på medelhög värme.

  2. Vispa i mjölet, tillsätt hälften av mjölken och vispa kraftigt under tiden. Koka upp och tillsätt resten av mjölken.

  3. Smaka av med salt och vitpeppar.

  4. Blanda ner osten i såsen.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök