Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ädelostpinnar med äppelmarmelad

De spröda ädelostpinnarna ska serveras nygräddade.

Ädelostpinnar med  äppelmarmelad
Ädelostpinnar med  äppelmarmelad
Ädelostpinnar med  äppelmarmelad

Ingredienser

  • 2smördegsplattor- frysta
  • 75 gädelost

pensling

  • 1ägg

Tillbehör

  • 2 dläppelmarmelad- se recept
  • citronklyfta- eventuellt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Halvtina smördegsplattorna. Kavla ut dem till dubbel storlek. Smula över osten på halva degplattan och vik den dubbelt. Skär dem i 6 pinnar vardera, ca 3 x 8 cm.

  2. Lägg pinnarna på en plåt med bakplåtspapper och pensla med uppvispat ägg.

  3. Grädda ostpinnarna mitt i ugnen 10-12 min tills de är gyllene i färgen. Låt svalna på galler.

  4. Fördela äppelmarmeladen i glas och stick i en ädelostpinne.

Vad tyckte du om receptet?