Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Fett: 27g
Protein: 18g
Kolhydrater: 47g
Ädelostgratinerad blomkål med örtkokt matvete och tomatsallad är en god vegovardagsrätt. Välj ett snabbkokt matvete så går rätten snabbt att laga.
Sätt ugnen på 250°. Ansa och bryt blomkålen i buketter. Lägg dem i en ugnssäker form och strö på 1/2 tsk salt. Rosta blomkålen mitt i ugnen ca 10 min. Klicka över osten och tillaga ytterligare ca 10 min.
Skala och finhacka löken. Hacka hälften av timjanen. Fräs drygt hälften av löken och den hackade timjanen i 1 msk olja ca 3 min. Tillsätt matvetet och häll på 5 dl vatten. Smula i buljongtärningen. Låt koka utan lock ca 12 min. Krydda med 2 krm salt och 1 krm peppar.
Blanda resten av löken med 2 msk olja, 1 msk vinäger, 2 krm salt och 1 krm peppar. Halvera tomaterna. Blanda tomater och solrosfrön med löken.
Garnera blomkålen med den resterande timjanen och servera med matvete och tomatsallad.