Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Ädel löksoppa med crostini

Ädelosten ger både god smak och en aning redning åt soppan.

Ädel löksoppa med crostini
Ädel löksoppa med crostini
Ädel löksoppa med crostini

Ingredienser

  • 4gul lök- (ca 500 g)
  • 1 msksmör
  • 1 lvatten
  • 2grönsaksbuljongstärning- eller hönsbuljongtärning
  • 150 gädelost
  • 2 msksenapsfrö- gult

Tillbehör

  • 50 gädelost
  • 1 påsekrutonger
  • timjan- färsk

Gör så här

  1. Skala, halvera och skiva löken. Fräs den i smör tills den mjuknat i en stekpanna.

  2. Koka upp vattnet och smula ner buljongtärningarna. Tillsätt löken och senapsfröna. Låt soppan sjuda ca 2 min. Rör ner smulad ädelost och låt den smälta i buljongen.

  3. Servera soppan med ädelost och krutonger. Garnera med timjan.

Vad tyckte du om receptet?