Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Acaiglass med bär & melon

Supergod och hälsosam dessert med blåbär och acaipuré. Lägg upp glassen på melonklyftor och toppa med färska bär och mynta. Om man vill kan man lägga på en klick jordnötssmör på acaiglassen.

Acaiglass med bär & melon
Acaiglass med bär & melon
Acaiglass med bär & melon
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 3bananer
  • 225 gblåbär- frysta
  • 100 gacaipuré- till hälften upptinad
  • 0,5 dlgrekisk yoghurt

Tillbehör

  • 0,5cantaloupe
  • 4 dlbär- färska
  • mynta

Gör så här

  1. Skala och skiva bananerna och lägg in i frysen i minst 5–6 timmar.

  2. Mixa bananerna, blåbär, acaipurén och yoghurten, vänd runt allt i mixern emellanåt så att det fördelas jämnt.

  3. Servering: Skär melonen i smala klyftor och lägg i skålar. Lägg upp acaiglass och bär och garnera med mynta.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök