Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Abborrpaket

Fiskpaketen kan förberedas i god tid, sen är det bara att stoppa in dem i ugnen. Så här års passar det förstås bra att lägga paketen på utegrillen.

Abborrpaket
Abborrpaket
Abborrpaket
Ove Lindfors

Ingredienser

  • 600 gabborrfilé
  • 2 stfänkålsstånd
  • flingsalt
  • vitpeppar- nymald
  • 12 stansjovisfiléer
  • 2 tskansjovisspad
  • 1 dldill- hackad
  • 4 msksmör
  • 1 stcitron- skivad
  • aluminiumfolie- för ugn & grill

Till servering

  • pepparrot- färskriven
  • färskpotatis- nykokt

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Ansa och strimla fänkålen. Fördela fänkålen på foliearken. Krydda fisken med salt och peppar och lägg den ovanpå fänkålen.

  2. Lägg 3 ansjovisfiléer i varje fiskpaket och droppa över ansjovisspad. Strö över dill, klicka på smör och lägg på citronskivor.

  3. Vik ihop paketen, se till att kanterna sluter tätt så att inget rinner ut. Lägg paketen på en plåt och sätt in dem i ugnen cirka 20 minuter. Servera med pepparrot och potatis.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök