Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Abborröra med syrlig rödlök

Servera den milda men smakrika röran som aptitretare eller som del av julbuffén. Servera med hårt tunnbröd.

Abborröra med syrlig rödlök
Abborröra med syrlig rödlök
Abborröra med syrlig rödlök
Abborröra med syrlig rödlök Foto: Ulrika Ekblom

Abborröra med syrlig rödlök

  • 500 gabborrfilé- utan skinn och ben, eller annan vit fisk
  • 1äggula
  • 1 mskdijonsenap
  • 2 mskcitron- pressad
  • 1 dlrapsolja
  • 0,75 tsksalt
  • 1 krmcayennepeppar

Syrlig rödlök

  • 1rödlök
  • 0,5 dlrödvinsvinäger

Tillbehör

  • hårt tunnbröd- se recept

Gör så här

  1. Lök: Skala och skiva löken tunt. Blanda med vinägern. Låt marinera ca 5 timmar i kylen.

  2. Lägg fisken i kallt vatten och koka den försiktigt ca 5 min. Häll av vattnet och låt fisken kallna.

  3. Blanda äggula, senap och citronsaft. Tillsätt oljan i en fin stråle och vispa till en slät sås. Krydda med salt och cayennepeppar.

  4. Mosa fisken och blanda den väl med såsen.

  5. Servera abborröran på hårt tunnbröd och garnera med rödlöken.

Vad tyckte du om receptet?