Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Abborrfilé med ­citron- & ingefärs­marinad


Om du grillar med galler - olja in både gallret och ­fisken.

Abborrfilé med ­citron- & ingefärs­marinad

Abborrfilé med ­citron- & ingefärs­marinad

Abborrfilé med ­citron- & ingefärs­marinad

Ann-Charlotte Fägerlind

Ingredienser

  • 800 gabborrfilé
  • 2 dlrapsolja
  • 1citron
  • 1 bitingefära- på 5 cm
  • 4 tsksalt
  • peppar efter smak

Gör så här

  1. Skala och riv både ingefäran och den gula delen av citronen. Pressa ut saften ur citronen och blanda med skalet, oljan och ingefäran. Salta fisken och låt dra i cirka 5 minuter innan den läggs i citronblandningen. Ta upp efter 30 minuter och peppra. Grillas direkt på gallret tills fisken har får en temperatur på 45-47 grader. Låt vila.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök