Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Abborre med fänkålssås och rödbetspuré

Abborre med fänkålssås och rödbetspuré är en del i en meny. Vill du servera abborren som ensamrätt kan du öka mängden till 150 g per person. Servera med potatismos eller kokt potatis. Fänkålssås och rödbetspuré bör ökas en halv gång. Servera gärna en blandad sallad med sockerärter till.

Abborre med fänkålssås och rödbetspuré
Abborre med fänkålssås och rödbetspuré
Abborre med fänkålssås och rödbetspuré
Foto: Anna Kern

Ingredienser

  • 8abborrfiléer- byxade (à 50 g)
  • 1 tsksalt
  • 1 krmsvartpeppar- nymald
  • 25 gsmör
  • 1 krukadill

Sås

  • 0,5fänkålsstånd- (200 g)
  • 5 dlvatten
  • 1 tärninghönsbuljong
  • 2 mskvetemjöl
  • 2 dlvispgrädde
  • 1 mskpernod- (anisbrännvin)
  • 1 krmsalt
  • 0,5 krmsvartpeppar- nymald

Rödbetspuré

  • 4rödbetor- kokta (450 g)
  • 3 mskcrème fraiche
  • 0,5 tsksalt

Garnering

  • fänkålsdill- eller vanlig dill

Gör så här

  1. Sås: Ansa och finhacka fän­kålen. Koka den mjuk under lock i vatten och hönsbuljong. Mixa ­fänkålen slät med buljongen.

  2. Rör ut mjölet i lite av grädden och vispa ner i buljongen. Vispa ner resen av grädden och låt koka ca 3 min. Smaksätt med Pernod och krydda med salt och peppar.

  3. Puré: Skär rödbetorna i grova bitar och mixa med crème fraichen till en slät kräm. Krydda med salt.

  4. Krydda abborrfiléerna med salt och peppar. Stek den i smör ca 2 min på ­varje sida.

  5. Servera fisken med fänkålssås och rödbetspuré. Garnera med dill.

Vad tyckte du om receptet?