Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Chokladdoppad fryst banan med kokos och kakaonibbs

Enkla bananglassar som blir allas favorit. Betydligt hälsosammare än vanlig glass. Kakaonibbs är krossade, lättrostade kakaobönor utan skal.

Chokladdoppad fryst banan med kokos och kakaonibbs
Chokladdoppad fryst banan med kokos och kakaonibbs
Chokladdoppad fryst banan med kokos och kakaonibbs
Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 2bananer
  • 200 gmörk choklad- minst 70 %, gärna sockerfri
  • 4 mskkokos
  • 4 mskkakaonibs
  • 2 dlkörsbär

Gör så här

  1. Dela bananerna på mitten och sätt pinnar i snittytan.

  2. Låt banarna ligga i frysen, minst 2 timmar.

  3. Hacka och smält chokladen i mikron.

  4. Doppa bananerna i chokladen, strö över kokos och kakaonibbs.

  5. Låt bananerna ligga i frysen ytterligare 1 timme.

  6. Servera glassarna på en bit smörpapper.

  7. Garnera med körsbär.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök