Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Snabb hallonyoghurtglass med rostade hasselnötter

Servera glassen direkt, då är den som godast och krämigast. Den går att förvara i frysen ett par timmar, därefter fryser den till och blir hård i konsistensen. Rostade hasselnötter med honung sätter piff på denna lena dessert.

Snabb hallonyoghurtglass med rostade hasselnötter
Snabb hallonyoghurtglass med rostade hasselnötter
Snabb hallonyoghurtglass med rostade hasselnötter
Foto: Wolfgang Kleinschmidt

Ingredienser

  • 500 ghallon- frysta
  • 3 dllättyoghurt
  • 1 mskhonung- flytande
  • 1,5 dlhasselnötter
  • 2 tskhonung
  • hallon- färska

Gör så här

  1. Mixa hallonen. Tillsätt yoghurten och honungen.

  2. Servera direkt eller förvara glassen i frysen ett par timmar.

  3. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna. Tillsätt honungen och vänd runt.

  4. Häll upp nötterna på ett bakplåtspapper, låt svalna och hacka nötterna grovt.

  5. Lägg upp glassen i kylda portionsformar som stått i frysen 10-15 minuter.

  6. Strö över de rostade hasselnötterna.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök