Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Fläskkorv

Gör din egen fläskkorv! Korven kan du både koka eller servera stekt.

Fläskkorv
Fläskkorv
Fläskkorv
PERNILLA WÄSTBERG

Till lagen, om du vill koka korven (den kan också serveras stekt)

  • 3schalottenlökar
  • 1vitlök
  • 50 gsmör
  • 1,5 msksalt
  • 6 dlvatten- eller skinkspad

Ingredienser

  • 1gul lök
  • 1 kgfläskfärs
  • 100 gfläsk- varmrökt
  • 1,5 tskkummin
  • 1,5 tsksenapsfrö- brunt
  • 1,5 tsktimjan
  • 1,5 tskvitpeppar
  • 5vitpepparkorn
  • 2lagerblad
  • 1 påsegrisfjälster

Gör så här

  1. Finhacka och mjukstek lök och vitlök.

  2. Hacka det rökta fläsket fint för hand eller i matberedare.

  3. Blanda samman samtliga ingredienser. För att få önskad konsistens, tillsätt vatten eller skinkspad. Salta efter behov.

  4. Innan korven stoppas, provstek en klick av smeten för att kontrollera smak och konsistens.

  5. Sjud korven i vatten, smaksatt med lök, vitpeppar och lagerblad i 20–25 minuter.

  6. Innertemperaturen på korven ska nå upp till 68 grader.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök