Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Tryfflar med smak av lakrits och absint

Den som gillar att göra chokladtryfflar kan enkelt få smak av lakrits genom att tillsätta rålakritspulver. Den modige kan spetsa tryfflarna med absint.

Tryfflar med smak av lakrits och absint
Tryfflar med smak av lakrits och absint
Tryfflar med smak av lakrits och absint
PERNILLA WÄSTBERG

Ingredienser

  • 100 gchoklad- 75% mörk
  • 45 ggrädde
  • 20 ghonung- invertsocker, eller glukos
  • 12 gabsint
  • 12 mskrålakritspulver*

Gör så här

  1. Låt socker, honung eller glukos få ett uppkok med grädden.

  2. Häll denna över chokladen och låt svalna.

  3. Tillsätt 12 gram absint.

  4. Spritsa ut i små toppar i önskad storlek.

  5. Doppa i mörk choklad och rulla sedan i rålakritspulver.

Vad tyckte du om receptet?

Recept från Mitt kök