Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Majonnäs (med goda smaksättningar till skaldjur)

Gör en stor sats majonnäs. Fördela den sedan i två skålar och blanda ner smaksättningarna. Den naturella majonnäsen är förstås också god till skaldjuren.

Majonnäs (med goda smaksättningar till skaldjur)
Majonnäs (med goda smaksättningar till skaldjur)
Majonnäs (med goda smaksättningar till skaldjur)
Foto: Per Ranung

Majonnäs

  • 3vitlöksklyftor
  • 4äggulor
  • 2 tskdijonsenap
  • 2 tskvitvinsvinäger
  • 2 tskcitron- pressad
  • 2 dlolivolja
  • 2 dlrapsolja
  • 0,75 tsksalt
  • 2 krmsvartpeppar- nymald

Tomat och saffran

  • 2scharlottenlökar
  • 1 tskfänkålsfrön
  • 1 mskolivolja
  • 0,5 msktomatpuré
  • 0,5 pktsaffran (à 1/2 g)

Sesam och ingefära

  • 0,5 tskhonung
  • 1 tsksesamolja
  • 0,5röd chili- t ex spansk peppar, finhackad
  • 2 mskkoriander- hackad
  • 2 msksesamfrön

Gör så här

  1. Skala och finhacka vitlöken. Rör ihop vitlök, äggulor, senap, vinäger och citronsaft.

  2. Tillsätt oljan i en tunn stråle under kraftig vispning. Krydda med salt och peppar.

Vad tyckte du om receptet?

Smaksätt majonnäsen med tomat och saffran

Skala och finhacka löken. Mortla fänkålsfröna. Stek löken mjuk i olja ca 4 min. Tillsätt fänkålsfrön, tomatpuré och saffran. Stek ytterligare ca 3 min. Låt kallna. Blanda med hälften av majonnäsen.

Smaksätt majonnäsen med sesam och ingefära

Rör ihop honung, sesamolja, sesamfrön, finhackad röd chili och koriander. Blanda sedan ner hälften av majonnäsen.