Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Röding 1-2-3

1-2-3-röding är ett läckert komplement till den inlagda sillen.

Röding 1-2-3Röding 1-2-3Röding 1-2-3
Foto: Ulrika Pousette

Ingredienser

  • 4rödingfiléer- med skinn (600 g)

Lag

  • 1 dlättiksprit- (12 %)
  • 2 dlströsocker
  • 3 dlvatten
  • 1dillkvist
  • 1rosmarinkvist
  • 0,5rödlök
  • 0,5apelsin
  • 2 tsksalt

Tillbehör

  • 0,5fänkålsstånd- (à ca 125 g)
  • 0,5rödlök
  • 0,5 mskolivolja
  • 1 tskcitron- pressad
  • 1 krmsalt

Garnering

  • dillvippor

Gör så här

  1. Skär varje rödingfilé i 6 bitar och lägg dem med skinnsidan upp i en form. Skala och skiva löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär apelsinen i skivor.Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Häll den heta lagen över rödingen och låt svalna. Täck med plastfolie och låt rödingen marinera ca 12 timmar i kylen.

  2. Tillbehör:Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda fänkål, rödlök, olja, citronsaft och salt i en skål. Låt marinera ca 15 min.

  3. Lägg upp rödingen på ett serveringsfat. Strö över grönsakerna och garnera med dillvippor.

Vad tyckte du om receptet?