Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
1-2-3-röding är ett läckert komplement till den inlagda sillen.
Skär varje rödingfilé i 6 bitar och lägg dem med skinnsidan upp i en form. Skala och skiva löken. Skölj apelsinen noga i ljummet vatten. Skär apelsinen i skivor.Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull och koka upp. Häll den heta lagen över rödingen och låt svalna. Täck med plastfolie och låt rödingen marinera ca 12 timmar i kylen.
Tillbehör:Skär bort roten på fänkålen och skiva den tunt. Skala och skiva rödlöken tunt. Blanda fänkål, rödlök, olja, citronsaft och salt i en skål. Låt marinera ca 15 min.
Lägg upp rödingen på ett serveringsfat. Strö över grönsakerna och garnera med dillvippor.