Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Syltsnittar med hallon, vit choklad och pistasch

Klassisk småkaka med hemkokt hallonsylt. Pistaschnötterna ger det där lilla extra crunchet. 

    
Syltsnittar med hallon, vit choklad och pistasch
    
Syltsnittar med hallon, vit choklad och pistasch
    
Syltsnittar med hallon, vit choklad och pistasch
Foto: Thomas Carlgren

Hallonsylt

  • 250 ghallon- färska eller frysta
  • 1 mskcitronsaft- pressad
  • 1 tskvaniljsocker
  • 1,5 dlsyltsocker

Mördeg

  • 125 gsmör- rumsvarmt
  • 1 dlströsocker
  • 1ägg
  • 3 dlvetemjöl
  • 0,5 tskbakpulver
  • 0,75 dlhallonsylt

Topping

  • 2 mskpistaschnötter- hackade
  • 10 gvit choklad- grovhackad

Gör så här

  1. Hallonsylt: Koka upp hallon, citronsaft, vaniljsocker och sylt­ socker i en kastrull. Låt det koka på medelvärme under omrörning i ca 5 min. Ta av kastrullen från värmen och låt sylten svalna.

  2. Mördeg: Vispa smör och strösock­ er krämigt i en bunke. Vispa i ägget. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Arbeta in mjölblandningen till en deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.

  3. Lägg bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två delar och forma dem till tjocka längder som passar plåten. Gör en fördjupning i mitten på längden, bred ut sylt och strö över pistaschnötter.

  4. Grädda längderna i nedre delen av ugnen i ca 10 min. Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut längderna och ringla över

    den vita chokladen. Skär längderna genast i bitar på snedden och låt dem svalna.

Vad tyckte du om receptet?