Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Klassisk småkaka med hemkokt hallonsylt. Pistaschnötterna ger det där lilla extra crunchet.
Hallonsylt: Koka upp hallon, citronsaft, vaniljsocker och sylt socker i en kastrull. Låt det koka på medelvärme under omrörning i ca 5 min. Ta av kastrullen från värmen och låt sylten svalna.
Mördeg: Vispa smör och strösock er krämigt i en bunke. Vispa i ägget. Blanda ihop vetemjöl och bakpulver i en skål. Arbeta in mjölblandningen till en deg. Låt degen vila i kylskåp i minst 30 min. Sätt ugnen på 200 grader.
Lägg bakplåtspapper på en plåt. Dela degen i två delar och forma dem till tjocka längder som passar plåten. Gör en fördjupning i mitten på längden, bred ut sylt och strö över pistaschnötter.
Grädda längderna i nedre delen av ugnen i ca 10 min. Smält den vita chokladen i en skål över vattenbad. Ta ut längderna och ringla över
den vita chokladen. Skär längderna genast i bitar på snedden och låt dem svalna.