Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Sallad niçoise

Sallad niçoise - klassisk sydfransk sallad som här är extra festlig eftersom den lagas med färsk tonfisk och inte tonfisk på burk.

  
Sallad niçoise
  
Sallad niçoise
  
Sallad niçoise
Foto: Joel Wåreus

Ingredienser

  • 400 gtonfisk- färsk
  • 4ägg
  • 250 gharicots verts
  • 1 msksmör
  • 1 tsksalt
  • 1 krmnymald svartpeppar- + 1 krm
  • 1salladshuvud
  • 2tomater
  • 4potatisar- kokta
  • 1rödlök
  • 1 dlkapris
  • 1 dlsvarta oliver
  • 8sardeller
  • 2 mskpersilja- hackad
  • 1citron
  • 1 tskflingsalt

Dressing

  • 2 mskdijonsenap
  • 2 mskrödvinsvinäger
  • 1 tskströsocker
  • 1 dlolivolja
  • 0,5 dlvatten
  • 2 krmsalt
  • 1 krmnymald svartpeppar

Gör så här

  1. Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av dem med kallt vatten och skala dem.

  2. Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och lägg bönorna i kallt vatten så att de behåller den gröna färgen.

  3. Stek tonfisken hastigt på hög värme i smör och olja. Krydda med salt och 1 krm peppar.

  4. Skala och skiva löken och fördela över salladen. Lägg på kapris, oliver, sardeller och persilja. Halvera citronen och lägg på fatet. Strö över flingsalt och 1 krm peppar. 

  5. Dressing: Vispa ihop senap, vinäger och socker. Droppa i oljan lite i taget och vispa kraftigt under tiden. Krydda med salt och peppar. 

  6. Servera salladen med dressingen till. 

Vad tyckte du om receptet?