Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Sallad niçoise - klassisk sydfransk sallad som här är extra festlig eftersom den lagas med färsk tonfisk och inte tonfisk på burk.
Lägg äggen i en kastrull med kallt vatten. Låt koka upp och sjud äggen ca 7 min. Spola av dem med kallt vatten och skala dem.
Koka haricots verts i lättsaltat vatten ca 2 min. Häll av vattnet och lägg bönorna i kallt vatten så att de behåller den gröna färgen.
Stek tonfisken hastigt på hög värme i smör och olja. Krydda med salt och 1 krm peppar.
Skala och skiva löken och fördela över salladen. Lägg på kapris, oliver, sardeller och persilja. Halvera citronen och lägg på fatet. Strö över flingsalt och 1 krm peppar.
Dressing: Vispa ihop senap, vinäger och socker. Droppa i oljan lite i taget och vispa kraftigt under tiden. Krydda med salt och peppar.
Servera salladen med dressingen till.