Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Auberginepasta med mozzarella

Använd den pasta du tycker bäst om till denna rätt, kanske rigatoni eller penne.  

  
Auberginepasta med mozzarella  
Auberginepasta med mozzarella  
Auberginepasta med mozzarella
Foto: Ove Lindfors

Ingredienser

  • 400 gpasta- t ex rigatoni eller penne
  • 1aubergine- stor
  • 2 msksolrosolja
  • 500 gtomater- mogna
  • 1mozzarellaost- (125 g)
  • 2vitlöksklyftor
  • 1peperoncino- eller 2 krm chiliflakes
  • 2 mskolivolja
  • 1 tsksalt
  • 2 dlparmesanost- riven
  • 1 krukabasilika

Gör så här

  1. Skär auberginen i skivor och därefter i strimlor. Stek auberginen i omgångar i solrosolja i en gryta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper. 

  2. Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinon.

  3. Fräs vitlök och peperoncino i olivolja ca 2 min. Tillsätt tomater och aubergine. Koka utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 min. Krydda med salt. 

  4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pasta och vänd ner den i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter. Servera genast.

Vad tyckte du om receptet?