Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Använd den pasta du tycker bäst om till denna rätt, kanske rigatoni eller penne.
Skär auberginen i skivor och därefter i strimlor. Stek auberginen i omgångar i solrosolja i en gryta. Ta upp och låt rinna av på hushållspapper.
Skär tomaterna i små bitar. Skär mozzarellan i små bitar. Skala och hacka vitlöken. Smula peperoncinon.
Fräs vitlök och peperoncino i olivolja ca 2 min. Tillsätt tomater och aubergine. Koka utan lock så att överflödig vätska kokar bort, ca 5 min. Krydda med salt.
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av pasta och vänd ner den i tomatsåsen. Tillsätt mozzarella, parmesanost och basilikablad. Blanda noga runt så att pastan täcks med såsen och osten smälter. Servera genast.