Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Mustig och kryddig gryta som räcker till många. Perfekt att dubbla och servera på en fest då grytan kan göras färdig och enkelt värmas upp. Vill du spä ut går det utmärkt att tillsätta en extra burk bönor till grytan. Servera gärna grytan med avokado och nachochips.
Skala, kärna ur och skär pumpan i 2 cm stora tärningar. Skala och finhacka lök och vitlök. Kärna ur och tärna paprikan. Skölj av bönorna i kallt vatten.
Fräs lök och vitlök i en gryta i olja i ca 2 min. Höj värmen, rör i färsen och låt den steka med tills den fått färg i ca 5 min.
Häll över krossade tomater och vatten och tillsätt pumpa, paprika, chilipulver, kummin, paprikapulver, oregano, buljongtärningar och salt. Låt sjuda under lock i 20-30 min tills pumpan är mjuk. Tillsätt bönorna och låt sjuda i ytterligare ca 3 min.
Skala, kärna ur och skär avokadon i bitar. Servera chilin med avokado, koriander och nachochips.