Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Underbart god och fräsch rätt som passar utmärkt som sommarmat. Ta med salladen ut och njut av den på stranden eller i parken.
Låt räkorna rinna av eller tina frysta. Skala och skiva löken. Lägg den i kallt vatten ca 10 min, så får den en mildare smak.
Fräs harissapastan i 1 msk olja ca 2 min. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt 4 msk olja, 2 msk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.
Koka upp 6 dl vatten och 1/2 tsk salt. Lägg i couscousen och låt stå under lock ca 5 min. Blanda couscousen med hälften av vinägretten.
Skala, kärna och skär melonen i bitar. Låt löken rinna av.
Blanda couscous, räkor, lök, melon och spenat på ett stort fat. Servera med resten av dressingen.