Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Couscoussallad med räkor, melon och harissavinägrett

Underbart god och fräsch rätt som passar utmärkt som sommarmat. Ta med salladen ut och njut av den på stranden eller i parken. 

Couscoussallad med räkor, melon och harissavinägrett
Couscoussallad med räkor, melon och harissavinägrett
Couscoussallad med räkor, melon och harissavinägrett
Foto: STEFAN WETTAINEN / FOTOGRAF STEFAN WETTAINENALLHELGONAGATAN 6118 58

Ingredienser

  • 400 gräkor- skalade, i lag eller frysta
  • 1rödlök
  • 1 mskharissa- -pasta
  • 3 dlcouscous
  • 1honungsmelon
  • 150 gbabyspenat
  • olivolja
  • vitvinsvinäger
  • salt
  • nymald svartpeppar

Gör så här

  1. Låt räkorna rinna av eller tina frysta. Skala och skiva löken. Lägg den i kallt vatten ca 10 min, så får den en mildare smak.

  2. Fräs harissapastan i 1 msk olja ca 2 min. Ta kastrullen åt sidan och tillsätt 4 msk olja, 2 msk vinäger, 2 msk vatten, 1/2 tsk salt och 1 krm peppar.

  3. Koka upp 6 dl vatten och 1/2 tsk salt. Lägg i couscousen och låt stå under lock ca 5 min. Blanda couscousen med hälften av vinägretten.

  4. Skala, kärna och skär melonen i bitar. Låt löken rinna av.

  5. Blanda couscous, räkor, lök, melon och spenat på ett stort fat. Servera med resten av dressingen. 

Vad tyckte du om receptet?