Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator

Förrätt i glas med gurksallad och kallrökt lax

Påsklax som varvas i små glas med kavringkrutonger och klassiska tillbehör.

Crème fraiche och lax passar också bra att byta mot smetana och forellrom.

Förrätt i glas med gurksallad och kallrökt laxFörrätt i glas med gurksallad och kallrökt laxFörrätt i glas med gurksallad och kallrökt lax

Ingredienser

  • 100 gkallrökt lax- i bit
  • 0,5gurka
  • 1,5 tskcitron- pressad
  • 1 krmsalt
  • 1 skivakavring
  • 1 msksmör
  • 4 mskrödlök- hackad
  • 4 mskcrème fraiche

Garnering

  • 2 mskpepparrot- finriven
  • dill

Gör så här

  1. Fintärna laxen. Skala, halvera och kärna ur gurkan. Skär den i små tärningar. Blanda gurkan med pressad citron och salt.

  2. Skär brödet i små tärningar och stek dem krispiga i smör. Låt rinna av på hushållspapper.

  3. Varva lax, gurka, krutonger, rödlök och crème fraiche i små glas. Toppa med pepparrot och dill.

Vad tyckte du om receptet?