Ser sidan konstig ut?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?
Såklart blir godaste cheesecaken en underbar glass. Det är inte möjligt att enbart göra den lilla mängd av sylten som behövs till glassen, så sylten som blir över är jättegod till pannkakor, dessertost eller i yoghurt.
Vispa äggulor, socker och glykossirap vitt och fluffigt. Koka upp grädde och mjölk med frön från en urskrapad vaniljstång eller vaniljpulver. Häll ner gräddmjölken i äggsmeten under vispning. Häll tillbaka smeten i kastrullen och sjud på medelvärme tills glassmeten blir tjock som vaniljsås i konsistensen och täcker baksidan av en sked. Låt svalna och kyl smeten ca 8 timmar.
Rabarberjordgubbssylt: Snoppa och skiva jordgubbarna. Dra av det yttersta från rabarberstjälkarna om de är grova eller om det är sent på säsongen annars räcker det med att skölja dem. Skiva stjälkarna. Koka upp jordgubbar och rabarber med vattnet. Tillsätt socker och sjud ca 5 min. Låt kallna.
Frys glassmeten i glassmaskin ca 20 min. Tillsätt färskosten i klickar efter ca 10 min. Fortsätt att frysa glassen tills den är halvfryst. Häll i 1 dl sylt i den färdiga glassen. Blanda några varv i maskinen så att glass och sylt blandas lite slarvigt.
Häll glassen i en form. Smula över digestivekex. Ställ formen i frysen ca 1 timme eller längre. Ta fram glassen ca 20 min innan den ska serveras.