Ser sidan konstig ut?

Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa alltommat i ett bättre anpassat format?

MobilTabletDator
ANNONS

Innehåll från Seafood from Norway

Taco fiesta! Superenkelt tilltugg med fredagskänsla

Sätt guldkant på vardagen med ett festligt recept på räkor. Förutom att räkan är ett gott skaldjur är det även näringsrikt och en underbar ingrediens som sätter smak på vilken rätt som helst.

Hitta goda recept med räkor här.

Med färdigskalade, kokta räkor i frysen kan du njuta av norska delikatesser på nolltid. Norska räkor är ett av de mest mångsidiga skaldjur som finns och ofta associeras räkor med en fräsch räksmörgås, men det finns så många fler rätter där räkan kan vara hjälten.

– Testa att byta ut ett annat protein i favoriträtterna hemma med just frysta, skalade räkor. Kanske i pasta, tacos eller varför inte på en pizza? Räkor funkar faktiskt lika bra till vardag som till fest, säger Charlotte Rapp, Manager Sverige på Norges Sjømatråd.

Visste du att… Förra året exporterades 3 204 ton räkor från vårt grannland Norge till Sverige.

Charlotte Rapp om torsk från Norge: “Torsken är berömd för sin höga kvalitet”.Charlotte Rapp om torsk från Norge: “Torsken är berömd för sin höga kvalitet”.Charlotte Rapp om torsk från Norge: “Torsken är berömd för sin höga kvalitet”.
Charlotte Rapp om torsk från Norge: “Torsken är berömd för sin höga kvalitet”.

Den norska räkans fördelar

Runt om i världen finns det över 2000 olika räkarter. Vissa är stora och andra väldigt små. Nordhavsräkan som även kallas för ishavsräka är en av de större sorterna. Den kan bli upp till 16 centimeter lång. Det lilla skaldjuret från Norge har många fördelar och är en nyttig och utsökt munsbit. Ishavsräkor är rika på protein, vitamin A, D, B12, kalcium och selen. De norska räkorna lever i de norska fjordarnas och kustens iskalla vatten samt i Nordsjön och Barents hav.

– Här finns de perfekta levnadsförhållandena för räkor. De låga vattentemperaturerna får dem att växa och mogna långsamt, säger Charlotte Rapp.

De skalade och frysta norska räkorna är en produkt av hög kvalitet – förkokta och redo att ätas.De skalade och frysta norska räkorna är en produkt av hög kvalitet – förkokta och redo att ätas.De skalade och frysta norska räkorna är en produkt av hög kvalitet – förkokta och redo att ätas.
De skalade och frysta norska räkorna är en produkt av hög kvalitet – förkokta och redo att ätas.

Recept: Tacofiesta especiale

Fira in fredagen med en enkel godbit med nachos och norska skalade räkor. Perfekt som en liten förrätt.

4 portioner

Du behöver:

400 g Norska räkor, skalade

200 g nachochips

3 dl gräddfil

En halv gurka

En halv rödlök

1 st majskolv

1 paket tacokryddor

Gör så här:

1. Låt gräddfilen rinna av i ett kaffefilter.

2. Skala och skiva gurkan.

3. Skär av och rosta majsen på hög värme i en torr teflonpanna. Låt svalna.

4. Blanda gräddfilen med tacokryddan och hälften av den rostade majsen.

5. Skiva rödlöken mycket tunt.

6. Lägg gurka, räkor, rödlök och en klick tacogräddfil på nachochipsen.

Se fler recept med räkor:

Räktacos

Sparrissoppa med räkor

Wokade nudlar och frysta skalade räkor

Seafood from Norway

Norge har perfekta förhållanden för små och stora fiskar, skaldjur och andra organismer och är världens näst största exportör av sjömat. Det är tack vare Golfströmmen som för med sig varmt vatten från Mexikanska golfen hela vägen över Atlanten, som sedan flyter norrut längs den norska kusten in i Arktis iskalla vatten. Tips! Kika på förpackningen för att ta reda på om sjömaten kommer från Norge.

Läs mer här.

Artikeln ovan är framtagen av Brand Studio och Seafood from Norway och ej en artikel av Allt om Mat