
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Mustig tomatsås med vitlök och basilika
Grundrecept på tomatsås. Passar perfekt som t.ex. pasta, pizza mm.
En tomatsås ska smaka mycket vitlök, basilika och lite hetta.
ingredienser:
- 3-4 msk tomatpuré
- 4 vitlöksklyftor, finhackad
- En näve färsk basilika, hackad
- 1 burk krossade tomater (400 g)
- 1/2 dl olivolja
- 1 msk flingsalt
- 1 röd chili
- Svartpeppar, nymalen
- 1/2 grönsaksbuljong
- 2 tsk strösocker
- Hacka vitlök fint, basilika och chili.
- Häll krossade tomater i en kastrull, tillsätt basilika chili, tomatpuré, olivolja, salt och peppar. Rör ihop allt.
- Låt tomatsås koka ihop på svag värme med lock på till en tjock sås ca 50-55 minuter. Rör om då och då.
- Tomatsåsen ska vara riktig tjock och mustigt.