ANNONS
PersonuppgifterCookies

FOCACCIA

/

”Okej, hur svårt är det här att göra? Finns det möjlighet att se till att alltid ha en sån här hemma till frukost, lunch, när som helst egentligen?” Låt oss säga att den här focaccian blev godkänd hemmavid.

Vem är egentligen förvånad? Ett vitt, fluffigt, bröd med romanticatomater, rödlök, salt och rosmarin på. Täckt av ett lager god olivolja som lämnar dina fingrar oljiga efter. What’s not to like? Eller på italienska, Cosa c’è che non va? (skyll på google om det är fel).

Copyright 2021. All rights reserved.

Till en stor focaccia behöver du:

 • 5 dl ljummet vatten
 • 600g vetemjöl special
 • 1 tsk agavesirap
 • 30g jäst (eller 2 tsk torrjäst)
 • 2 tsk salt
 • 2 msk olivolja + mer till utbakning

Gör såhär:

 1. Blanda jäst och vatten i en stor bunke och rör tills jästen helt lösts upp.
 2. Rör ned övriga ingredienser och knåda i bakmaskin i 10 minuter tills du har en elastisk, kladdig, deg. Låt jäsa i 1.5 timme under bakduk.
 3. När degen har rest sig till cirka dubbel storlek, förbered en plåt eller stor ugnsform genom att ringla olivolja i botten av den. Lägg ned degen i oljan och vänd den ett par gånger i olivoljan. Tryck ut degen försiktigt så att den täcker hela formen. Låt jäsa i 1 timme.
 4. Sätt ugnen på 225 grader.
 5. När degen återigen fördubblas i storlek, ringla över olivolja och tryck ned fingrarna i degen för att skapa den karaktäristiska formen. Toppa focaccian med romanticatomater, rosmarin, rödlök och flingsalt.
 6. Grädda i ugnen cirka 25 minuter eller tills focaccian fått fin yta.
0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

Följ oss på Instagram!

@veganskmatlada
© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00