Inlägget innehåller annonslänkar
Picklad rödbeta
Åh jag har missat att dela detta recept, pickad rödbeta! Så gott att servera tillsammans med tex hemmagjord pyttipanna.
Trots att jag älskar färska grönsaker så kan det vara väldigt kul och gott att pickla dem som variation. Sötingen funkar att skippa helt men jag gillar att picka med lite björksocker.
Björksocker kallas även xylitol, skogens eget socker! De innehåller mycket mindre kolhydrater och kalorier än socker samt har ett GI värde på 7. Det gör att sockret tas upp långsamt i kroppen och är ett bättre alternativ de gånger man vill ha lite sötning. Just nu är det 15% rabatt på björksocker här (annonslänk).
INGREDIENSER
2-3 st rödbetor
2dlvatten
1dlättika/äppelcidervinäger
2-3 msk björksocker
ev liten bit färsk skalad ingefära
GÖR SÅ HÄR
1. Skrubba och skala rödbetorna, skiva de sedan tunt mha en mandolin eller potatisskalare
2. Lägg rödbetsskivorna i en glasburk eller matlåda
3. Blanda vatten, ättika och björksocker i en kastrull, värm tills sockret har löst upp sig.
4. Häll vätskan över rödbetorna och tillsätt ev en bit färsk ingefära.
5. Låt stå och dra i kylen i minst 2 timmar.
6. Förvara alltid i kylen och servera till allt möjligt, mums! 🙂
Se även:
Picklad morot
Picklad rödlök