Rödbetsbiffar med riven rödbeta
Hejsan finisar!
Hoppas ni mår bra! Här kommer ett uppdaterat recept på rödbetsbiffar. Så goda tillsammans med getostkräm, rostad potatis och sallad. Namnam!
HÄR kan du spana in 5 andra recept med rödbeta 🙂
INGREDIESER
ca 600 g rödbetor
3 små gullökar
2 vitlöksklyftor
0,5 dl potatismjöl
2 ägg
0,5 tsk salt
0,25 tsk svartpeppar
GÖR SÅ HÄR
1. Skala rödbetorna och riv dem i matberedaren på lilla järnet.
2. Krama ur saften från de du rivit, saften kan du dricka upp eller blanda ner i din smoothie .
3. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda om ordentligt.
4. Låt smeten stå i ca 10-15 min.
5. Forma till platta biffar, det gör inget om de är lite spretiga, lite rösti känsla.
6. Stek i kokosolja eller smör, ca 1,5 min/sida, se till så du inte har för varmt på plattan. Jag körde på 6:an (vi har 9 steg +P på spisen)
7. Vänd dem lite försiktigt så de inte faller isär. Kom ihåg att inte vända dem för tidigt för då kan de gå sönder, så de måste få lite yta.
8. Hugg in och servera med rostade rotsakeroch getostkräm (klick) jag gjorde som det receptet fast tog crème fraîche istället för yoghurt + att jag adderade ett finrivet äpple 🙂