ANNONS
PersonuppgifterCookies

Rödbetssoppa med vitlök, ingefära och chili

/

Rödbetssoppa. Mmm, det här är ju såå gott. Perfekt nu när kylan har kommit tillbaka. Utgick från mitt gamla recept på

rödbetssoppa med ingefära och timjan

. Jag tycker rödbetssoppa är en perfekt förätt när man toppar med lite frön. Som varmrätt tycker jag däremot att de är väldigt gott att servera med ganska mycket ost och ett gott

hembakt bröd

vid sidan av tallriken. 

INGREDIENSER
5 rödbetor
1 gul lök
0,5 chili
2 vitlöksklyftor
1 msk citronsaft
3 dl vatten
1 dl valfri grädde
1 msk eko lantbuljong (eller 1 tärning eko grönsaksbuljong)

GÖR SÅ HÄR
1. Koka rödbetorna med skal tills de blir mjuka
2. Hacka lök, vitlök, ingefära och chili och bryn i olivolja tillsammans med salt.
3. Ta av skalet på de färdigkokta rödbetorna (enklast att gnugga bort skalet med händerna under vatten)
4. Mixa ihop rödbetorna med lökblandningen (enklast med en stavmixer)
4. Blanda sedan ner grädde och vatten och låt det koka upp
5. Smaka av och servera eventuellt med lite ugnsbakad fetaost eller halloumi.

/Jenny

0

Kommentarer granskas inte i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetslagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen expressen.se. Du som kommenterar är själv juridiskt ansvarig för vad du skriver.

Genom att klicka på "Skicka kommentar" bekräftar jag att jag har tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy och regler för kommentarer.

© Expressen Lifestyle AB, 105 15 Stockholm Bud: Gjörwellsgatan 30, StockholmTelefon: 08-736 53 00