Hasselbacksrödbetor med vitlök och timjan
Hörni, det är verkligen rödbetornas årstid. Allt blir så vackert och piggas upp med lite färgglada rödbetor, gott är det också. Såg hur vårt recept på hasselbacksrödbetor med pekannötter snurrade runt på Facebook, så nu vill jag även dela med mig av min vitlöksvariant, sååå så gott 😀 Spana även in de här inlägget läs hälsofördelar med rödbetor samt ta del av massa färgsprakande recept: Därför ska du äta rödbetor – 17 helt olika recept
INGREDIENSER
Rödbetor
olivolja
salt
vitlök
smör
timjan
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Ta bort den skrovliga knoppen och eventuellt skalet
3. Skär djupa snitt i rödbetorna utan att skära sönder den, gärna så täta som det bara går.
4. Vänd ner rödbetorna i olivolja och lägg på en plåt med bakplåtspapper, strö över salt.
5. Ställ in plåten i ugnen i ca 30-40 min. De sista minuterna kan du höja graderna lite o
6. Smält smör i en kastrull tillsammans med pressade vitlöksklyftor
7. När rödbetorna ser klara ut tar du ur dem från ugnen och toppar med vitlökssmöret och timjan.
/Kram Jenny